vrijdag 21 november 2014

Stap, stap, stap maar mee door de kapoentjesklas!

De voorbije anderhalve week werkten we in de kapoentjesklas rond het thema ' schoenen'.

We zijn ons thema gestart met het bekijken van onze eigen schoenen: hoe zien ze er uit? welke kleur hebben ze? hoe moeten ze open of dicht? wat kunnen we er mee doen?
Zo leerden we een liedje over schoenen die dansen, springen, schuiven, kortom bewegen.
En we leerden samen met Jules onze schoenen zelf uit én aan te trekken, dus mama's en papa's, wij kunnen dat zelf! Kijk maar naar ons heus schoenen-aantrek-diploma!!! Jules had speciale stempelstiften meegebracht waar we ons diploma zelf mochten mee versieren.


We zagen ook dat onze schoenen mooi waren en blonken! Dus gingen we meteen aan de slag en mochten we zelf ook schoenen doen blinken met schoenblink.


En aangezien we dat zo goed konden werden de schoenen bovendien nog een sgeborsteld en opgeblonken met een sponsje.

We gingen ook schoenen meten en we zochten voor elk paar schoenen de juiste schoendoos. Schoenen moesten ook steeds per 2 in de doos. Ha ja, want je hebt 2 voeten dus heb je ook steeds 2 schoenen nodig hé

De juf maakte een schoenenrommel die we samen met Jules opruimden en ervoor zorgden dat iedereen terug 2 schoenen had om mee te stappen en stampen bij ons grappig versje.

Daarna waren onze laarzen aan de beurt. We konden zelf al vertellen dat laarzen dienen om mee in de plassen en de modder te stappen. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst liet de juf het regenen op ons blad, en daarna werd onze borstel een laars die in de regen kon stappen, springen, dansen en glijden.
 


Op dinsdag was juf Annelies er om ons te helpen en mochten we met onze laarzen in de verf voetsporen maken. En wat zagen we toen.... Een blauw spoor samen met een geel spoor, werd plots een groen spoor!

Als laatste waren onze pantoffels aan de beurt want van al dat bewegen met onze schoenen en laarzen werden onze voeten moe. Tijd dus om wat uit te rusten in een zachte pantoffel.

We kregen van de juf een pantoffel om te beschilderen met stippen. Maar oei, juf.... jij hebt maar 1 pantoffel getekend en wij hebben toch 2 voeten........
Toveren dan maar!!! 1 pantoffel schilderen, vouwen, wrijven,...
 

                    

tada, 2 pantoffels

Meer foto's zie je hier

Je kan het waarschijnlijk wel al raden, ons volgende thema is thema Sint en Piet! 
Vergeten jullie de reclamefolders niet!!! 
Dan kunnen we alvast beginnen kiezen!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten