vrijdag 9 oktober 2015

Op stap in Planckendael zoo!

Op vrijdag 2 oktober was het eindelijk zo ver! Door de steun van onze hardwerkende ouderraad mochten we, met heel de school, op stap naar Planckendael. De kleuters stonden te springen om kleine olifant Qiyo, waar ze zoveel over geleerd hebben, eindelijk in het echt te zien. Ook de andere kids waren donderdagavond enorm enthousiast om de dag erna eindelijk te mogen vertrekken.

Gepakt en gezakt stapten we om 9u00 de bus op.
Eenmaal in de zoo, trokken we met het lager naar Oceanië. De kids toverden zich om in apen, ze dachten krokodillen onder de boot te zien en keken gefascineerd naar de slangen en kikkers in het reptielenhuisje.



Daarna was het tijd voor de workshops: "Op bezoek bij Kai-Mook en Co", "De boom in!" en "Project Afrika". Tot aan de middag leerden de kids heel wat over de verschillende dieren waaronder de Zebra's, de Bonobo's, de olifanten, ...

                           

Tijdens het middageten in Wapiti krijgen we een nieuwe boost van energie en vertrekken we om de de rest van de zoo te ontdekken.

                          

                                       
Wat een geweldige dag was dat! Na een bezoek aan de speeltuin vertrokken we met onze kids richting school.

Voor meer foto's klik hier.



donderdag 8 oktober 2015

Oli oli olifant!!!

Dankzij allemaal jullie steun en financiële bijdragen tijdens vele van onze schoolactiviteiten zoals kerstmarkt, pannenkoekenbak, wafelverkoop en schoolfeest was er vorig jaar heel wat opbrengst die ten gunste komt van onze kinderen.
Onze ouderraad beslist steeds opnieuw dat die opbrengst nuttig gebruikt zal worden en opnieuw naar de kinderen gaat!!!
Dit jaar kozen we ervoor om al onze kinderen een bezoekje aan de dierentuin te laten brengen. Inkom en workshops worden volledig betaalt door de ouderraad. Aan de ouders vragen we slechts een kleine bijdrage in de busfactuur. De rest van deze busfactuur neemt het gemeentebestuur voor zijn rekening.
Onze dank gaat uit naar beiden!!!!

Jules wist te vertellen dat Qiyo is geboren. Dus wij hebben het in ons klasje vooral over de olifantjes.
We brachten alvast onze knuffelolifanten mee en leerden al heel wat door die eens goed te gaan bekijken. We hebben het over ' grijs - bruin- groot - klein - poten - slurf - slagtanden'

We knutselen meteen een olifant die zijn slurf lang en kort kan maken dmv een toeter.

We laten ook een olifantje met water spelen dmv waterverf.


Heel wat nieuwe woordjes dus die we meteen ook gaan verwerken in het spel. We maken met de schakels lange slurfen, tot op de grond hebben we gezien bij de olifanten in Planckendael.
We bouwen ook in de klas allerlei dierentuinen waar olifanten in een vijver spelen, of waar we met de speelbus naartoe moeten gaan.

                           

We leggen met heel wat sporen ook paadjes aan waar we kunnen wandelen om alle dieren te gaan bekijken.

We zetten ook de familie olifant op een rijtje van groot naar klein.
En sorteren olifantjes op kleur.
En we leren een liedje over de olifant waarmee we stoer en krachtig kunnen zingen over papa olifant, maar ook heel lief en zacht voor de baby olifant.

We toverden ook onze handafdruk om in een olifant.



En, we zijn nu echte olifantenvrieden geworden dus kon een olifantenpet niet ontbreken. Nu kan iedereen zien dat we een echte olifantenkenner geworden zijn.
 





Meer foto's: hier