woensdag 23 mei 2018

Een kleurrijk schoolfeest

Op zaterdag 19 mei stond ons jaarlijks schoolfeest op het programma. Dit schooljaar werd er gekozen voor het thema kleur en dat zullen we geweten hebben.

Elke klas kreeg zijn eigen kleur en er werden opdrachten vervuld binnen dit thema.

Zo mochten de allerkleinsten met het kleur blauw, de gele eendjes laten zwemmen in hun badje. Het water moest gebracht worden van de ene emmer naar de andere, maar dan wel op hele speciale wijze.
Kijk zelf maar...
 

 

 

 

Na de eendjes mochten de kindjes van juf Shauni aan de slag. Samen met mama, papa, oma of opa werd er een echt kat een muis spelletje gespeeld. Op de tonen van de 'Pink Panther' werd er gejaagd op roze staarten. Eerst moesten de volwassenen de staarten van de kindjes pakken, maar daarna was het het omgekeerde.... Hilariteit alom

 

 

 

Daarna mochten de oudste kleuters aan de slag. De juf had er niet beter op gevonden om een mama of een papa in een mooi paars kleurtje te steken. De kleuters mochten een volwassene versieren met paarse verf... Maar oh, nee te vroeg gelachen want nadien werden ze zelf gekust door de paarse wezentjes... En nadien werden de paars geverfde kinderen nog eens het publiek ingestuurd.

 

 

 


Maar ook de juf mocht er aan geloven... Wie laatst lacht, best lacht zekerNa al dat zwoegen, lopen, schilderen en water verplaatsen werd er een korte pauze ingelast. Tijd dus voor een hapje en een drankje.
Met oprechte dank aan alle vrijwilligers en alle trouwe leden van de ouderraad. De zon was niet echt van de partij, maar dat mocht de pret niet verderven.


Na de pauze was het de beurt aan de leerlingen van de lagere school. De kinderen van de eerste graad hadden de kleur geel en oranje. Ja, ja dat zullen ze geweten hebben. Tientallen appelsienen en citroenen wachtten hen op om uitgeperst te worden. In een ware estafette stijl moesten zowel kinderen als volwassenen persen dat het een lieve lust was. Boven, onder, boven, onder en draaien maar aan die pers!!

 

 


 

 

Na al dat oranje en geel geweld was het tijd aan de groene kleur van meester Mattias. Ook zijn leerlingen mochten met 2 volwassenen op het speelterrein komen. Hier werd er een heus duel uitgevochten namelijk de volwassenen tegen de kinderen. Een race met een groene ballon tussen twee mensen gaf onze een paar prachtige beelden, kijk maar eens naar die verbetenheid...

 

 

 

 

 

Als laatste mochten de oudsten van de school hun kleur rood verdienen. Geen hulp van mama's of papa's nee hoor, iedereen mocht eraan geloven. Wat past er nu beter bij de kleur rood dan mooie opgemaakte rode lippen. De leerlingen moesten zoveel mogelijk rode lippen verzamelen op hun silhouet. Wat maakt het nu uit of dat een vrouwelijke of een mannelijke kus is... Iedereen kreeg een mooie rode kleur.

 


 Alle kleuren werden op een hele spectaculaire wijze verdiend.
Tijd voor onze allereerste "color run". De leerlingen werden aan de start gevraagd, terwijl alle andere werden gewapend met kleurrijke spuitbussen. Wat dat als resultaat gaf zie je hier...


 

 

 

 

 

 

Aan iedereen bedankt voor alweer een geslaagd schoolfeest. Op naar ons volgend project en hou alvast 6 oktober vrij in de agenda!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten