donderdag 8 oktober 2015

Oli oli olifant!!!

Dankzij allemaal jullie steun en financiële bijdragen tijdens vele van onze schoolactiviteiten zoals kerstmarkt, pannenkoekenbak, wafelverkoop en schoolfeest was er vorig jaar heel wat opbrengst die ten gunste komt van onze kinderen.
Onze ouderraad beslist steeds opnieuw dat die opbrengst nuttig gebruikt zal worden en opnieuw naar de kinderen gaat!!!
Dit jaar kozen we ervoor om al onze kinderen een bezoekje aan de dierentuin te laten brengen. Inkom en workshops worden volledig betaalt door de ouderraad. Aan de ouders vragen we slechts een kleine bijdrage in de busfactuur. De rest van deze busfactuur neemt het gemeentebestuur voor zijn rekening.
Onze dank gaat uit naar beiden!!!!

Jules wist te vertellen dat Qiyo is geboren. Dus wij hebben het in ons klasje vooral over de olifantjes.
We brachten alvast onze knuffelolifanten mee en leerden al heel wat door die eens goed te gaan bekijken. We hebben het over ' grijs - bruin- groot - klein - poten - slurf - slagtanden'

We knutselen meteen een olifant die zijn slurf lang en kort kan maken dmv een toeter.

We laten ook een olifantje met water spelen dmv waterverf.


Heel wat nieuwe woordjes dus die we meteen ook gaan verwerken in het spel. We maken met de schakels lange slurfen, tot op de grond hebben we gezien bij de olifanten in Planckendael.
We bouwen ook in de klas allerlei dierentuinen waar olifanten in een vijver spelen, of waar we met de speelbus naartoe moeten gaan.

                           

We leggen met heel wat sporen ook paadjes aan waar we kunnen wandelen om alle dieren te gaan bekijken.

We zetten ook de familie olifant op een rijtje van groot naar klein.
En sorteren olifantjes op kleur.
En we leren een liedje over de olifant waarmee we stoer en krachtig kunnen zingen over papa olifant, maar ook heel lief en zacht voor de baby olifant.

We toverden ook onze handafdruk om in een olifant.En, we zijn nu echte olifantenvrieden geworden dus kon een olifantenpet niet ontbreken. Nu kan iedereen zien dat we een echte olifantenkenner geworden zijn.
 

Meer foto's: hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten