vrijdag 20 november 2015

Een droevige postkaart.

Toen we aan het begin van ons thema de klas binnen kwamen was onze Jules heel blij!!! Hij had nl een briefje gekregen, een briefje van zijn liefje!!
Maar zijn blij gezicht werd snel droevig toen hij zag dat de postkaart die in de omslag zat leeg bleek te zijn......
Zijn liefje was vergeten om er iets op te tekenen?!?

Het was dus aan ons om Jules weer blij te maken.
Zo gezegd, zo gedaan, we maakten allemaal een mooie tekening van Jules, heel geleid, samen met de juf.
Kijk maar eens wat een prachtig resultaat!! Jules was meteen weer superblij!!!


De volgende dag ontving ook de juf een postkaart in de schoolbrievenbus. Wat leuk, de kleuters willen ook wel eens post ontvangen, dus maakten we samen een klasbrievenbus.En nog beter, een brievenbus voor elke kleuter. Maar om dat te kunnen doen gingen we eerst op straat een kijkje nemen. We bekeken eens goed alle brievenbus in de buurt én we konden dankzij de lombeekse postbode, ook eens écht bekijken hoe de postbode de post tot bij ons brengt.
Met de brommer vol posttassen, brieven, kaarten, kranten en met behulp van een 'duimeling'.

Toen stroomde de post binnen..... We kregen veel kaartjes en brieven en zelfs postpakketten! Dank u wel lieve postbodes allemaal!!!
Juf Claudia zorgde er samen met de kindjes van de opvang voor dat elke kapoen een postkaartje kreeg van een grote vriend uit de lagere school.

We gingen ook zelf aan de slag met pen, papier en letterstempels en schreven zelf brieven.

En uiteraard wilden we zelf ook graag een postbode zijn.
We knutselden een postpet.

En we speelden in het posthoekje met de rode brievenbus van de postbode. We maakten een heus sorteercentrum waar de postbode van dienst eerst de brieven moet sorteren op kleur vooraleer hij ze kan gaan posten.

                      
Tot slot toverden we een mooie postzegel en maakten een briefje om te versturen naar ons zelf. Dus hou de brievenbus thuis nu maar vast in het oog want onze zelfgemaakte post komt er aan!!!!

 

 En nu is het tijd geworden voor het volgende thema , want de kleuters hebben het allemaal reeds gezien op tv. De Sint is in ons land en hoe is hij gekomen???????????????                                                           Met de stoomboot!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten