dinsdag 31 maart 2015

Méééé mééééé, lente, schaapjes in de kapoentjesklas!

Ook in onze kapoentjesklas is de lente snel aanwezig.
We maken een lenteboom waar we we kleine bloesempjes aan hangen en we toveren onze klasboom ook om in de lentekleuren! We planten ook enkele bloembollen en wachten spannend af wat ermee zal gebeuren......

We starten een nieuw thema met een verhaal van Jules. Jules kon nl niet slapen van het zonnetje in de lente en kreeg van mama de tip om schaapjes te tellen.

Zo gezegd, zo gedaan en wij kunnen dat ook. We brachten ook heel wat knuffelschaapjes mee naar de klas en zo waren we snel vertrokken met een heel leuk thema. Zo leuk zelfs dat de schaapjes een extra weekje in onze klas mochten blijven.

We knutselden enkele dagen een stukje van een heel lenteschilderij.
Gras verven op nat papier, bloemetjes in het gras kleven met juf Emilie ( stagiaire kinderverzorging), schaapje stempelen m watten.

          

Bij de knuffelschaapjes konden we voelen dat hun vacht heel zacht is.
We knutselden dan ook een lekker zacht schaapje met watten.
Bijschrift toevoegen


We konden ook zien dat een schapenvacht krullen heeft. Daarom stempelden en tekenden ook wij krullen op onze schaapjes.


Met de kapoentjes van de eerste kleuterklas keken we ook wat verder in de meegebrachte infoboeken en zagen we dat van de schapenvacht wol kan worden gemaakt. Deze kapoentjes knipten dan ook stukjes wol om een schaapje te beplakken met wol.

We hebben ook heel wat wiskunde activiteiten gedaan met onze eigen schaapjes:
Schaapjes sorteren: groot of klein, schaapjes tellen, het gekke schaap van boer Jan gaan zoeken: staat het schaap nu in de wei of uit de wei?, schaapjes rangschikken: het grootste schaap van voor uiteraard want dat is de papa!

Ook in de hoeken werd heel wat gebouwd voor onze schaapjes want die hebben stallen nodig om in te slapen en een wei zodat ze met het mooie lenteweer ook naar buiten kunnen zoals wij.
 


Kortom thema schaapjes was een heel leuk, maar ook heel leerrijk thema.

Heel wat foto's met schaapjes kan je hier vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten