dinsdag 9 december 2014

Hij kwam, hij kwam,...

De sint was in aantocht en dat betekent dat het in ons klasje wat drukker geworden wass.
Wanneer komt hij? Wat zal hij brengen? Brengt hij zijn pieten mee?
Kortom heel wat om over te vertellen!! Dat deden we aan de hand van enkele woordprenten bvb staf, mijter, veer, zak, paard, baard, zwart,... Deze kaartjes sorteerden we dan bij de prent van Sint en Piet.

We keken in speelgoedboeken en kozen zorgvuldig 1 ding uit wat de Sint zeker mocht meebrengen als hij dat had!

We vonden op een dag een zak in onze klas, waar de piet allerlei speelgoed had in verstopt. Wie durft voelen? De zak is ruw en bruin. We hebben er ook een geverfd met verf en zand.

Op een andere dag stond er een toren van pakjes op de juf haar stoel, netjes gestapeld van groot naar klein. Die pakjes hadden mooie kleuren. Wij hebben de pakjes gesorteerd per kleur en gerangschikt van groot naar klein.
Wij wilden ook pakjespieten zijn, daarom maakten we mooie pakjes met onze gekleurde dopstempels. Deze pakjes kwamen boven op een kroon. Mooi zeg, allemaal pakjespieten in onze kapoentjesklas.   

We knutselden ook mooie vlagjes voor onze klas en een sint met een kriebelbaard.
We leerden zoveel over Sint en Piet dat we er zelf ook één konden zijn. Kijk maar, wat grappig...We verdienden in de turnles zelfs een diploma. Zo een goeie Piet zouden wij zijn, dus Sint als je eens hulp nodig hebt.....In de klas zetten we ook samen met de juf ons schoentje klaar op de juiste manier. Met een wortel, tekening en hier en daar een pintje bier of pintje chocomelk voor zwarte piet. Dat vond zwarte piet wel lekker, hij dankt alle lieve kapoentjes!!!
We kregen heel wat lekkere koekjes op ons tafeltje, maar die gekke Sint en piet hadden al onze schoenen flink weggestopt. Er hing er zelfs eentje hoog in de lucht. Gekke piet hé!


We bouwden ook heel wat schoorstenen en zongen vele Sinterklaasliedjes.

We waren dus helemaal klaar om die liefste Sint te ontvangen!!!

 


Meer foto's: klik hier.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten