vrijdag 10 oktober 2014

Magische herfst in de kapoentjesklas....

De herfst laat zich stilaan voelen. De speelplaats ligt vol met bruine blaadjes, de wind waait op onze haren.... Tijd dus voor thema herfst.
Als start bekeken we de bomen op onze speelplaats eens goed. We schilderden dan ook met de herfstkleuren die we aan de bomen zagen op een groot blad waar het ook op geregend had.
Eerst de kleurtjes, dan de wind,

                                                       
dan de regen,
 tada, het is herfst!
Jules vertelde ons over zijn uitstap naar het bos en toonde ons er een hele grote prent van waarbij we heel wat konden vertellen. En we gingen zelf ook naar het bos.
De juf vertelde bij prenten over de herfst. Daarna tekende we zelf kale bomen met afgevallen blaadjes. En we stempelden opnieuw met herfstkleuren.

Samen met juf Annelies toverden we verf vanop een herfstblaadje naar ons blad, hey wat zijn die lijntjes? Nerven, wat een moeilijk woord

We gingen ook op zoek naar dezelfde herfstblaadjes, amai dat was moeilijk!
Jules toonde ons ook een eekhoorntje die hij gevonden had in het bos. We konden voelen hoe zacht die eekhoorn zijn staart was, en we konden eens goed kijken naar de kleur van de eekhoorn. Want daarna mochten wij een eekhoorn kleuren en zijn staart bekleven met zachte stofjes.
We gingen ook nootjes tellen en mooi verdelen  tussen 2 eekhoornvriendjes.
Met juf Shauni maakten we in de klas een herfstig bosparcour waar we als kleine kaboutertjes door het bos konden klimmen en kruipen.
Dankzij de mama en oma van Quinn beleefden we ook reeds heel wat plezier aan ons herfstbak die goed gevuld is geraakt met noten en kastanjes. Dikke merci mama en oma!!!!!
Kortom, ons klasje is nu een herfstklasje geworden en dat vinden wij reuzefijn!!!
 Herfstige groetjes juf Linda
                             Benieuwd naar meer foto's: klik hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten