zaterdag 25 oktober 2014

Griezelspinnen en spookjes in de kapoentjesklas.

We begonnen het thema 'Halloween' rustig aan. We bekeken eerst heel wat spinnetjes die we samen met mama of papa gevangen hadden. De ene spin was zwart, de andere bruin. Eens alle spinnen gekeurd lieten we ze terug vrij in de natuur. We konden ze haast niet meer volgen, zo snel kunnen die kruipen, en dat met kleine pootjes.
We boetseerden zelf een spinnetje dat we bruin of zwart hebben gemaakt.


We tekenden lange poten aan de spinnetjes van de juf en sommigen tekenden plots spontaan zelf spinnetjes. Keitof!!!
We gingen ook spinnenlijfjes meten om te zien bij welke spin dat lijfje paste.....
We kleefden kleine spinnetjes in een groot web en grote spinnen in een klein web, maar dat kunnen we al heel goed hoor! We rolden ook verf uit zodat ons papier helemaan bruin of zwart werd. Want de juf knipte hier spinnenpoten van om een coole spinnenkroon te maken. Durf jij een spin te zijn?!      

We leerden ook een keileuk versje en gingen in de klas op spinnenjacht met onze plumeau. Mama's, als jullie eens hulp nodig hebben om een spin te vangen......In de tweede week van ons thema waren we plots Jules kwijt?!?
Hij had zich verstopt onder een laken en speelde spookje. Hij had zich al klaar gemaakt voor het griezelfeest van vrijdag. We hebben spookjes gekleurd met wit krijt, zodat we zelf bijna een spook waren met al dat witte krijt aan onze handen. En spookjes geverfd met lichtgevende verf. Dit moet je maar eens testen in het donker!!!

Samen met juf Annelies maakten we voetspookjes met onze voet in de verf,
wow dat kriebelt zeg!

We hebben ook de spokenfamilie netjes op een rij gekleefd zodat ze één voor één het griezelfeest kunnen binnen gaan. En als laatste opdracht gingen we de gekste spoken uit griezelland hun voeten tellen, amai wat een gekke spoken. De ene had maar 1 voet, terwijl de anderen 2,3 of 4 voeten hadden..... Moeilijk hoor die voeten tellen!!!

Samen met juf Kim hebben wij tijdens de peuterschrijfdans heel wat verf opengesmeerd met een geurtje erbij. Verf, scheerschuim, smeren maar!!!!! Wat een mooi resultaat, een keicoole heksenhoed en reuzegrappig spook!

Om ons thema en ook het eerste deel van het schooljaar af te sluiten hebben we gedanst, gezongen, gesmuld,...... Kortom, we hebben onze vakantie verdiend!!!

Nog meer foto's kan je hier vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten