woensdag 9 april 2014

Lekker smullen van de eitjes, en daarna een bezoekje aan het kippenhok!!

Als aanzet naar thema Pasen hadden we in onze kleuterklassen het thema de kip.
Dankzij heel wat vriendjes hadden we snel een hele hoop eitjes verzameld en konden we gerust enkele pannetjes vol eitjes bakken.
Eerst deden we dat rustig met onze juf, zodat we het gehele proces goed konden zien, horen en ruiken. Daarna kwamen enkele mama' s en zelfs een opa ons helpen om al die lekkere eitjes te bakken en konden we die smullen tussen onze lege boterhammen.

 
 

Uiteraard kon een bezoekje aan de echte kippen niet ontbreken. We wilden wel eens zien of die lekkere eitjes wel echt uit de poep van de kip gekomen waren.
Aangezien onze kleutergroep wat te groot is geworden om met z'n allen een kippenhok te gaan vullen gingen we apart per klas op stap.

De kapoentjes gingen op bezoek bij de kippen van opa Frans. Rond het kippenhok liepen heel wat kippen, maar er was ook een vreemde kip bij. Een vreemde eend in de bijt, het hok.
We kregen de kans om zelf eens het hok in te gaan en kip te zijn. We mochten ook van opa Frans allemaal zelf een eitje rapen.
 
De sloebertjes gingen wat verder om kippen te bezoeken. Zij gingen veilig op stap met een fluohesje aan richting het kippenhok bij mama Daphne.
Daar konden de sloebers ook zelf eens de kippen voeren, en smullen dat die kunnen.
 
         

                

Meer foto's volgen later....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten